Over ons

Vulkaan in beweging

Wat maakt Vulkaan zo bijzonder?

Heartcore aandacht

Vuur, uitdaging en beleving

Bij Vulkaan kun je rekenen op veel energie, toewijding en power. Maar ook rust, gezelligheid en vertrouwen. Ontspanning en inspanning. Met hoofd, lijf en hart. Alles in balans. En vooral, in te vullen zoals bij jou en je behoeften past. 

Persoonlijke aandacht en begeleiding

Het advies is altijd eerlijk. Recht door zee, maar oprecht en gefundeerd. Door ervaren, gediplomeerde, bevlogen en doorgewinterde instructeurs en coaches. Met Margely als Vulkanische oorsprong, opper aanjager en onuitputtelijke inspiratiebron.

Sport meets food

Een unieke samenkomst van sporten en gezondheid. Wat kun je nu eten en drinken zonder dat je leven gaat bepalen en je het gevoel hebt dat je een straf uit zit. In onze  hoeve BeleeFit” kom je voor een fantastische beleving

Margely Polman

Mensen in verbinding brengen met de natuur, en met zichzelf.

Wat maakt BeleeFit anders dan de normale yoga programma’s. De vergelijking is wel logisch omdat er veel vergelijkbare oefeningen en toepassingen zijn.  Waar yoga zoekt naar eenwording met Atman(God) is het doel van  BeleeFit , het herstellen van lichaamsprocessen gericht op het ontwikkelen en behouden van een goede gezondheid en door fysieke en mentale groei.

Tijdens en na de universiteit als onderwijskundige (opleidingskunde en onderwijsadvieswerk) ben ik begonnen als freelance sportinstructeur/manager en heb in het hele land verschillende vormen sportlessen opgezet en gegeven.  Dit om mijn studie te kunnen betalen en dat het interessant en leuk was.  De deelstudies en cursussen triggerde steeds meer mijn interesse en heb van deze tijd genoten.

Toch is deze vorm me tegen gaan staan omdat persoonlijke begeleiding vrijwel onmogelijk is en de lessen volgens een vast stramien worden gegeven zonder te kijken naar de individuele behoefte van de persoon. De effectiviteit en efficiëntie is daardoor zeer nihil.

Door persoonlijke omstandigheden ben ik me gaan verdiepen in Lichaam, Ademhaling en  Geest.  Ik voelde dat ik mensen wilde helpen. De wereld verbeteren en zoals altijd met de steun van mijn lieve man en maatje Harald.

Na vele studies van inspanning fysiologie, fysio, sportrevalidatie, bio-dynamica, voeding, persoonlijke coaching, alle soorten yoga, meditatie cursussen, tot leefstijl coaching (hbo)  ben ik de opleiding hike & survival instructeur gaan volgen. Lekker buiten, hiken, vuurtje, klimmen, mtb-en en survivallen.

Nou dat spat alle kanten op dus ik startte Vulkaan op. Een naam die op mijn lijf is geschreven. Niet hoeven kiezen maar overal van genieten, beleven, je vrij voelen en vertrouwen in mensen krijgen.

Maar hoe onderscheid je van de rest? Ik wil mensen iets bieden, niet hersenloos laten sporten. Kijken wat de effecten die beweging, ademhaling en denken je brengen. Alle kwaliteiten samenbrengen. Alle dagen energie hebben, je vitaal voelen, lekker kunnen bewegen zonder pijn, lekker kunnen eten zonder te diëten. Met een beetje kennis de mensen laten ervaren dat dat kan. Geen mooie marketing praatjes of synthetisch vitamines. Zoveel mogelijk PUUR.

Mensen lekker in beweging krijgen, laten genieten en beleven. Bewegen is leuk en heeft een positieve invloed ook op duurzame inzetbaarheid, de sociale cohesie en productiviteit.

Ons Team

Onze Coaches

Over Judith

Judith Huisman, 14 jaar samenwonend met Anton Hellings, een paar huisdieren en woonachtig in Schijndel.

Ik ben 4 jaar eigenaresse geweest van Wijnbar De Buren en in die tijd heb ik mij verdiept in wijnen maar ook in de kracht van voeding.

Na deze periode ben ik intensief gaan sporten bij Vulkaan en door het goede contact met Margely bleek dat wij de zelfde ideeën hebben over voeding en sport.

Ik heb verschillende cursussen en workshops gevolgd betreft vegetarisch koken en recent een opleiding van voedingsconsulent afgerond.

Door onze ideeën, kennis en enthousiasme te bundelen kunnen we jou een gezonde en sportieve dag bezorgen.

Over Harald

Mijn naam is Harald Ploeg, echtgenoot van Margely en daar waar Margely haar professie heeft gemaakt van onder andere alle aspecten van buitensport en survival is het voor mij hobbymatig en spring ik bij waar en indien nodig. Na het afronden van een buitensport instructeurs opleiding heb ik me verder gespecialiseerd als survivalgids en mijn diploma in de Rocky mountains behaald, Advanced Rope Rescue, Search and Rescue en Wilderness First Aid waren onderdeel van deze opleiding. Naast het buiten zijn vind ik het erg leuk om me bezig te houden met het bereiden van eten en daarmee hebben we een perfecte combinatie gevonden met Sport meets Food, waarbij ik de diverse gangen kan verzorgen terwijl Margely zorgt voor de sportieve invullingen kijken we samen naar het uitgebalanceerde menu.

Bij BeleeFit gaan we na dit fantastische initiatief weer nieuw leven inblazen en hoop ik ook mijn steentje bij te kunnen dragen.

Over Tom

Hey allemaal,
Ik ben Tom van der Heijden en ben 27 jaar oud en woon in Den Bosch.
In 2013 ben ik in contact gekomen met Vulkaan en ben ik stage gaan lopen bij Margely. Margely en ik hebben in die tijd veel uren rondgebracht op de survival baan in Sint Oedenrode om deze baan op te bouwen. Na mijn stage heb ik altijd nog contact gehad met Margely, maar had toen geen tijd meer om te blijven sporten bij vulkaan. In 2016 heb ik meerdere malen zware blessures gehad aan mijn knie waardoor ik moest stoppen met voetballen. Na het revalideren heb ik weer contact opgenomen met Margely en ben toen weer gaan survivallen. Toen is eigenlijk het lesgeven weer een beetje voor de dag gekomen. En sindsdien ben ik begonnen met het verzorgen van bepaalde lessen. En dat doe ik met veel plezier

Workout Session

Happy Customers

Support & Motivation

Awards Won

Z

Gediplomeerde instructeurs

Z

Persoonlijke begeleiding

Z

Holistische aanpak

Z

Persoonlijke ontwikkeling


Nee, bedankt!