Nieuws

Vulkaan in beweging

Motivatie en focus in de winter

jan 2023 | Nieuws

Heb jij moeite om jezelf van de bank te hijsen in deze natte donkere periode? Zijn de motivatie en focus soms ver te zoeken? Dan heb ik een aantal tips voor je, waarmee je deze maanden toch een goede basis legt voor de komende zomerseizoen.

Zit jij midden in je off-season. Dan even dit: daar is niks mis mee. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Het is goed om soms wat gas terug te nemen, wees niet te streng voor jezelf qua dieet en geef wat extra aandacht aan de dingen en mensen om je heen waar je gedurende het seizoen weinig aan toekomt.

Maar er komt een moment dat je weer vooruit wilt kijken. Wat wil je de komende periode presteren en wat moet daarvoor gebeuren? De wintermaanden zijn bij uitstek de periode om een goede basis te leggen. Werken aan techniek en duurvermogen om richting het voorjaar dit te combineren met kracht en snelheid. Tegelijkertijd is het in deze donkere, koude, natte periode vaak alles behalve aantrekkelijk om de deur uit te gaan.

  • Stel  trainings- doelen voor motivatie en focus.
  • Zorg voor de goede uitrusting, investeer waarin je makkelijk kunt bewegen/trainen.
  • Binnen versus buiten, binnen kun je heel efficiënt trainen en buiten maakt je harder en mentaal sterker.
  • Kracht opbouwen, oefeningen die je hele lichaam sterker maken en denk aan alternatieve trainingen zoals, fietsen, trailrunnen, yoga of zwemmen