Binnensport

Vulkaan in beweging

Sporten bevordert de gezondheid en helpt je gezond te leven. Sporten  geeft veel plezier en ontspanning. Ervaar welke lessen aansluiten op jouw mogelijkheden. Vulkaan in Schijndel biedt een uitgebreide lesprogramma.

Kundalini sessie

Kundalini sessie

Pranayama Ademhalen doen we allemaal. We staan er meestal nooit bij stil, maar we doen het 24 uur per dag. In een Yoga les doe je oefeningen om bewust adem te halen. Hiermee leg je eigenlijk automatisch al contact met jezelf en kan je beter voelen wat er in je zelf...

Lees meer
Z

Pilates

Pilates is een bewegingsmethode die ontwikkeld is door Joseph Pilates. Deze man geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Het voornaamste doel is om een sterk en stabiel lichaamscentrum (core/kern) op te bouwen Hiervoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling

Z

Critical alignment yoga

Critical Alignment Yoga je gaat bewust op zoek naar de opgebouwde spanning en stijfheden in het lichaam. Door de stress van het dagelijks bestaan bouwt ons lichaam een duurzame spanning op. Critical Alignment Yoga nodigt je uit om op een zachte manier op onderzoek te gaan in het lichaam naar deze gespannen gebieden toe. Je maakt hiervoor gebruik van verschillende tools: strips, vilten rolletjes, blokken, hoofdstand bankjes en achteroverbuigboogjes. Spanningsgebieden krijgen de kans om te verzachten en je wordt weer flexibeler en sterker. Minder rug-, schouder- en nekklachten.

Z

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte en statische vorm, maar toch intens. Je houdt de verschillende poses langer vast. Dit is een vorm van yoga waarin ontgiften, ontspanning, versteviging en verlichting van bindweefsel en gewrichten centraal staan. Het is een rustige yogavorm waar houdingen zonder spierspanning langer worden aangehouden. Het bevordert de lenigheid en stimuleert het bindweefsel. Yin yoga verbetert de stroming en energie, de immuniteit en emotionele stabiliteit.

Z

Bikram yoga

Deze les wordt in een verwarmde ruimte gegeven. Je spieren worden krachtiger en leniger, verbetert de bloedsomloop en  werking van je organen en klieren.. Het zenuwstelsel kalmeert en je concentratie verbetert. Deze wetenschap brengt vitaliteit, gezondheid, herstelt blessures en werkt helend

Z

Aero Yoga

Je hangt tijdens de les in een doek die aan het plafond bevestigd is. Doordat je in een doek hangt, worden andere spieren aangespannen en gestretcht dan bij andere yogavormen. De zwaartekracht is je vriend. Het ondersteboven lekker uithangen zorgt dat de compressie uit je wervelkolom wordt gehaald en spanning uit je nek en schouders. Je lichaam reinigt en geeft stressreductie. De houdingen zijn uitdagend en geven je inzicht over je lichaam en mind.

Z

Body Pump

Body Pump is een gerichte training, waarbij je met behulp van gewichten alle grote spiergroepen traint. Je traint met barbell en andere losse gewichten. Body `Pump zorgt voor meer stabiliteit in je lichaam. Op de juiste muziek word je sterker, strakker en fitter.

Z

Circuit training

Circuit training bestaat uit een combinatie van meerdere oefeningen welke je achter elkaar uitvoert, waarbij je voortdurend in beweging bent, met weinig rust tussen de oefeningen door. Je traint je hele lichaam, zowel spierkracht als uithoudingsvermogen. Deze training is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben en die niet zo vaak kunnen sporten.

Z

Spinning

Spinning is een intensieve fitness fietssport voor binnen. Je fiets op een spinningfiets die stilstaat. Bij een spinningfiets zit je meer zoals op een racefiets.  Spinning is een effectieve manier om calorieën te verbranden, en is voor wielrenners/mountainbikers  een goede training om hun conditie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat Vulkaan voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op.


Nee, bedankt!