BeleeFit

Vulkaan in beweging

Hoeve BeleeFit

In balans, gezond en lang leven

We gaan de moderne inzichten over beweging en gezonde voeding  integreren en vertalen naar workshops.  Hierin worden bewegen en eten samengevoegd met praktische adviezen en tips.

Dit is een verlengstuk van de jarenlange missie die we met Vulkaan hebben om mensen lekker te laten bewegen en toch in staat kunnen zijn om lekker te leven. Te vaak wordt naar mijn mening gesuggereerd dat het één niet zonder het ander kan bestaan. Soms zijn het heel eenvoudige weetjes die je al helpen om de balans beter te vinden zonder dat het onmogelijk blijkt dit langdurig vast te houden.

Inspiratie, educatie en verdieping

Om jouw koers te bepalen is  inspiratie voor puur leven waar het om draait. Voluit leven, vanuit wie je bent. Ons doel is om jou in staat te stellen vanuit eigen kracht zo optimaal gezond mogelijk in het leven te staan, of je te ondersteunen waar nodig.

Bij specifieke zaken zoals stress gerelateerde klachten, vermoeidheid, buikklachten, slaapproblemen of een verzwakt immuunsysteem kun je terecht bij leefstijl interventies. Daarin richten we ons voornamelijk op educatie en adviezen rondom leefstijl, voeding en beweging. We sluiten aan bij Ayurvedische actuele medische ontwikkeling en bieden veel handvatten en inspiratie voor een zinvol en leuk leven. Ayurveda betekent de wetenschap van het lange leven.

Onder de naam ‘Sport Meets Food” worden er leuke, uitdagende, en  leerzame events georganiseerd., Deze  events bestaan uit: 3 sessies sporten/bewegen, 4 gangen diner, bijpassend drinkarrangement en informatie over sport en voeding. 

Voorbeeld , zie 1e Sport Meets Food – Tipsy Yoga:

We willen samen jouw koers bepalen,

Margely

 

Kundalini sessie

Kundalini sessie

Pranayama Ademhalen doen we allemaal. We staan er meestal nooit bij stil, maar we doen het 24 uur per dag. In een Yoga les doe je oefeningen om bewust adem te halen. Hiermee leg je eigenlijk automatisch al contact met jezelf en kan je beter voelen wat er in je zelf...

Lees meer

Welkom, ruimte voor essentie

Ontmoeting en verdieping

Verblijf in Hoeve BeleeFit onze eigen unieke locatie voor retreats, bijeenkomsten of een bevlogen training.

Je bent te gast in een levend huis, Hoeve BeleeFit is een groeiplek voor ideeën, een stilte plek voor rustvinders, een inspirerende plek voor ontmoeting en verdieping en bovenal een plek die leeft. Een plek waar vanuit essentie geleefd mag worden en dat maakt de plek uniek.

Binnen

Volop mogelijkheden, de centraal gelegen keuken biedt toegang tot de verschillende ruimtes en de toekomstige bovenverdieping. Op de begane grond bevindt zich de sfeervolle zaal met vloerverwarming.

De keuken is een plek om je terug te trekken met een goed boek of juist anderen te ontmoeten. De keuken is ook een feest voor de zintuigen. Ons foodconcept sport meets food dat we samen met ons bevlogen team realiseren, brengt een inspirerende visie op de voeding, smaak en ethiek samen. We werken met verse biologische kwaliteit producten. Duurzaamheid en groentes spelen de hoofdrol in een verfijnd smaken pallet, waar we je inspireren met verassende gerechten.

Z

BeleeFit Vergaderen

Op Hoeve BeleeFit kun je vergaderen op jouw manier. Of je nu een ‘out of the box” locatie zoekt, of op een rustgevende locatie in het groen wilt vergaderen of met jouw bedrijf een BeleeFit programma wilt volgen. Vergaderen bij Hoeve BeleeFit haalt je uit de dagelijkse routine en inspireert tot nieuwe ideeën, door vergaderen en bewegen op een unieke manier te combineren icm met een gezonde lunch of diner.

 

Z

Mindfullness

De mindfulness training bij De Hoeve ‘BeleeFit” is een effectieve methode om beter te leren omgaan met stress, negatieve of angstige gedachten en gevoelens, piekeren, pijn, slaapproblemen, vermoeidheid en burn-outklachten. Denk aan mindfull run/walk, yoga nidra, mindfulness in de natuur  voor verbinding , ontspanning en inspiratie.

Uit vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de mindfulness training tot één van de meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot stressreductie.

Z

Yoga Nidra Flow

Val in een diepe bewuste staat van slaap met Yoga Nidra Flow. Deze serie bouwt warmte op met een verkwikkende Vinyasa reeks en koelt het vervolgens af met een krachtige yoga nidra-meditatie.

Yoga Nidra is een krachtige meditatie techniek die je naar de ruimte tussen waken en slapen zal drijven. Terwijl je de golven van je geest tot rust brengt, zak je weg in herstellende hersengolf activiteit om genezing, reflectie en ontspanning van het hele lichaam te vinden.

In deze Yoga Nidra flow les van een anderhalf uur ervaar je diepe ontspanning, je  brengt je lichaam in balans en verbetert je gezondheid en welzijn.

Z

Heart of Yoga

Jouw Yoga. Jouw leven

Met heart of yoga nemen we je mee naar het hart van yoga, naar de essentie.

Met heart of Yoga bieden we authentieke yoga educatie om mensen in staat te stellen vanuit eigen kracht de kwaliteit van hun leven  te verbeteren en veranderingen  in de maatschappij te realiseren.

Onze geintregeerde aanpak van yoga, mindfulness en inzichten uit de moderene wetenschap geeft je persoonlijke tools die je jouw balans, verbinding en welzijn laten ervaren. Denk hierbij aan hattha yoga, yoga nidra, yin yoga.

Z

Sport meets Food

Iedereen ziet het belang in van voldoende beweging en gezond eten maar we komen er, door onze drukke banen gewoon weg niet aan toe. Waarom zou je dan niet het nuttige met het gezonde combineren en een sportief element aan je bijeenkomst toevoegen?

Door onze jarenlange ervaringen op het gebied van sport en voeding  begeleiden en ontwerpen we trainingen en bijeenkomsten. Denk hierbij aan tipsy Yoga, Vega is Mega en nog andere vormen. We weten als geen ander hoe belangrijk een trainingslocatie is voor de effectiviteit en diepgang van een training. Op het gebied van voeding bieden we gezonde duurzame produkten. Ook kunnen we meedenken in aanvullende programma onderdelen.

Z

Locatie verhuur.

In de rust en ruimte van Noord-Barabant ligt in de bossen van Heeswijk-Dinther Hoeve BeleeFit. Een inspirerende locatie en een levende,  plek voor opleidingsinstituten, organisaties, workshops en retreats. De locatie kan gehuurd worden voor groepen (tot 25) waarbij er diverse mogelijkheden in de keuze van verzorging en verblijf gekozen kunnen worden.

Z

Retreat

Wat is een retreat?

Een retreat is een eeuwenoude vorm om je even terug te trekken uit de hectiek van alledag en ruimte te nemen voor essentie. Om ruimte te nemen voor wie jij bent en wat jij wilt in het leven zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Denk hierbij aan yoga retreat, yogaweek en yogatrainingen.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over wat Vulkaan voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op.


Nee, bedankt!